2017. május 2., kedd

Örök kalendárium * Május


Márciusban és áprilisban megtörtént a talaj előkészítése és a magok elvetése. A természet villámgyorsan behozta a lemaradást, virágba borultak a fák, minden rohamosan növekedésnek indult, és ha most körülnézünk, láthatjuk a természet sokszínűségét. Színek, illatok és formák kavalkádja vesz minket körül. Minden mozgásban van és elkezdődött az a folyamat, amikor a magok, elképzelések, vágyak formát öltenek, és hamarosan láthatóvá válnak a fizikai világban.


Május az Ígéret hava, mely felébreszti bennünk a létezés vágyát.


Egy Arany ajtó nyílik a világra. Ezen az ajtón belépve a Lélek, Isten
Bikájának kozmikus szemén keresztül lát.  A Bika szemén átáramló aranyfény arra szolgál, hogy mindent és mindenkit felemeljen, akivel csak kapcsolatba kerülhet. Ha a Bika bölcs és fénylő szemével ránézünk az életünkre, megláthatjuk, hogy honnan jöttünk, hogy milyen nagy utat tettünk meg idáig és hogy milyen formát öltöttek a terveink és az elképzeléseink. Ez elvezethet minket a megfelelő önbecsüléshez. Amíg nincs meg az életünkben az aranyközépút, addig azt tapasztalhatjuk, hogy vagy nagyon elégedetlenek vagyunk, vagy végtelenül magasra tartjuk magunkat. A Bika szemével, mely a harmadik szemünket szimbolizálja, megláthatjuk a gyengeségeink okát, és a lényünk sötétebbik oldalát. Májusban sok lehetőséget kapunk majd arra, hogy az alacsonyabb energiákat magasabbá alakítsuk a megbocsátás és az elfogadás ereje által. 

A természetben is minden növekszik, így a gyomnövények is.  Először nem felismerhetőek, hiszen egyformának tűnnek az aprócska levelek.  Figyelni kell ezeket, s mikor már meg lehet különböztetni a gyomot a nemes növénytől, akkor ki lehet gyomlálni azokat.  Így van ez a belső lelki fejlődéssel is. Ismerni és szeretni kell önmagunkban a fényt, a jót, és a szépet, ahhoz, hogy felismerjük a bennünk lévő sötétséget. Az önvád, bűntudat, szomorúság, kishitűség, mély félelmek és hiedelmek, elfogadást, majd feloldást igényelnek.  Bizalom és csalás témák, ítélkezés, mohóság-kapzsiság, szétszórtság, káprázat és a biztonsággal kapcsolatos ügyek lehetnek most terítéken. Érdemes a jó kertész szemével megvizsgálni, hogy találunk-e magunkban ilyen gyomokat. A lelkünk sötét és fájó részeit fogadjuk tehát el szeretettel és a megbocsátás erejével fényesítsük át azokat.

Nagy segítség lehet most az életünkben a ritmus törvénye.

Mindenkinek meg van a saját egyéni ritmusa, meg van a maga árapálya. Érdemes most azon munkálkodni, hogy megtaláljuk a saját ritmusunkat. És ugye tudjuk, hogy ehhez az szükséges, hogy először a két végletet tapasztaljuk meg, hogy később rátaláljunk az arany középútra.  A növények példájával élve azt kell mondanom, hogy a nemes növényeket is ritkítani kell, ha túl sűrűn ültettük őket. Ez jól szemlélteti azt, hogy néha az életünkben a jó erényekkel is túlzásokba eshetünk. Arany középút az, amikor egyformán elfogadjuk és szeretjük a bennünk lévő fényt és sötétséget. Mindezek által folyamatosan tapasztalunk, ebből származik az igazi tudásunk és bölcsességünk. Visszatér hozzánk személyes erőnk és bátorságunk.

Pünkösd energiái pedig hatalmas segítséget nyújtanak, ahhoz hogy a személyes vágyaink törekvéssé alakuljanak. Életek hosszú sora szólt arról, hogy a fizikai, érzelmi és mentális területeket finomítsuk.  Az ég és föld között fokozódó feszültség azonban választásra késztet minket. A törekvés azt jelenti, hogy már nem csak az emberi rész munkálkodik bennünk, hanem teret kap a lelkünk is. Ha ez a társulás létrejön, akár részlegesen, akár teljesen, akkor a földies vágyaink ebben a folyamatban szépen lassan átminősülnek a Lélek Isteni Fényével.

Nekem van * Én és Te megosztjuk * Ez mind a miénk

A végtelen sok földi életnek az a célja, hogy a Lélek megkapja a földi tapasztalatokból származó szükséges tudást.  Emberi * Lelki szinten a négy elemhez az alábbi minőségek tartoznak a teljesség igénye nélkül.

A Föld jegy esetében emberi oldalról a vágy az anyagi biztonságra, anyagi javak megszerzésére irányul * Lélek oldalról a szeretet kibontakozásához vezető törekvések a szerkezet létrehozásából, a Föld és mások szolgálatából, és a szakmai, művészeti kifejezés átalakító jellegéből származnak.

A Levegő jegy esetében az ember leginkább arra vágyik, hogy megtapasztalja önmagát, és hogy sokféle emberrel találkozzon és sok izgalmas helyet felfedezzen. * Lélekkel együtt az ember arra törekszik, hogy kapcsolatokat létesítsen az emberek között és megossza a világgal azokat az új módokat, üzeneteket, melyek segítik az emberiség gyógyulását és felemelkedését.

A Vízjegy esetében emberi oldalról az érzelmi élet kap domináns szerepet. Az érzékiség és az öröm megtapasztalása az elsődleges cél. * Lélekkel együtt az idealista, az életet támogató, tápláló érzések és a belőlük fakadó cselekedetek a jellemzőek.


Tűzjegy esetében pedig emberi oldalról az egyéni elismerésre való vágy a domináns. * Lélekkel együtt pedig inspiráló és ösztönző kreatív gondolatokon és projekteken keresztül összpontosítják a törekvéseiket.


Ahhoz azonban, hogy a lelki minőségek tisztán megmutatkozhassanak az szükséges, hogy először az alsó három, leginkább a fizikai, emberi síkhoz tartozó energiaközpontunkhoz/csakrákhoz tartozó életterületeket örömmel megtapasztaljuk. Csak ezután nyílhat a szív és érkezhet a lélek az életvezetésünkbe. Ekkora már megszabadultunk az anyaghoz való ragaszkodástól, a vágyaink láncaitól. Ezáltal az anyagi és földi vágyaink átalakulhatnak spirituális akarattá. Ez a folyamat magában hordozza a megvilágosodás lehetőségét, s ez a fény besugározza a fizikai világot és felemeli a fizikai síkot. 

Ha engedjük, hogy az alacsonyabb szintű vágyaink törekvéssé alakuljanak, akkor ez kiemel minket a szűkös emberi vágyódás börtönéből és megalkotják a kulcsot, mely kinyitja az ajtót a lélekkel teljes életünk felé. Ha megszabadulunk a birtoklás vágyától, és az anyagiasságtól, akkor ennek a tapasztalatnak a tanulságaként elérjük az igazi bölcsességet.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.