2017. február 1., szerda

Örök kalendárium * Február

„Ez a Fény, ami átsüt, a még meglévő sötétségen is. Gyógyító sugarával megtisztítja mindazt, amit meg kell még tisztítania, amíg a sötétség teljesen el nem múlik.”

Az Új Év február hónapjában tovább folytatódik és mélyül az egyénivé válásunk folyamata. Egyre többen érezhetjük a bennünk lévő Lélek erejét. Életünket nagy mértékben megváltoztatja a Lelkünkkel való elköteleződés. Ha személyiségünket egybeolvasztjuk a Lelkünk minőségével, akkor a szívünkben rejlő magocskák megkapják a kellő ösztönzést, hogy útjukra indulhassanak. A magok érzik a megújult energiát és Fénylő Örömtáncot járnak. Szereteterejük által  


Egy TÜRKIZ AJTÓ nyílik a világra


A türkiz energiában a Lelkünk könnyedén kifejeződhet. Amikor az életünkben megjelenik az öröm és a tánc a Lélek újat hozó tulajdonságai megérintik a tudatunkat és a szívünket.  Elindulhat végre a kreatív áramlás. Ebben az áramlásban megláthatjuk a bennünk lévő életfeladatunkat, irányunkat, vágyainkat. Ha a lelkünk által létezünk, akkor tudatában vagyunk céljainknak, önmagunk által irányított életünknek, határozott életprogramunknak és annak tervének. Az irány a szándék és a terv jelen van a tudatunkban ezáltal készen állunk a cselekvésre. 


“Sok kis ember sok kis helyen, miközben sok kis dolgot megtesz, megváltoztathatja a világ arcát.”

Február hónapban ha megengedjük,  emberi részünk tovább tisztulhat az érzéseink megélése által. Ha szükséges engedjünk teret a könnyeinknek, hogy azok kimossák belőlünk a még meglévő ragaszkodásokat, fájdalmakat, a céltalanság érzését és a türelmetlenséget. Engedjük, hogy a lelkünk megolvassza a megfagyott szívünket. Nagyon fontos az éber figyelem és a belső csend ahhoz, hogy észrevegyük belsőnk jelzéseit. Ha esetleg nem vagyunk őszinték önmagunkhoz, ha elvétettük volna a helyes irányt, ha még túl szigorúak lennénk önmagunkhoz vagy éppen az önsajnálat tengerében csücsülnénk, akkor kellemetlen érzéseink tudatják velünk, hogy letérni készülünk választott utunkról. 
Ha a szívünkben megjelenő érzésekre figyelünk miden választ meglelünk. Nagyon fontos, hogy most az alapozás hónapjában ne csapjuk be magunkat! Mit jelent ez? Általában mindenki érzi belül, hogy ha valami nem jó egy adott helyzetben, munkában, cselekvésben vagy kapcsolatban. Azonban ha figyelmen kívül hagyjuk ezeket a jelzéseket, nem változtatunk a dolgok állásán és pótcselekvésekkel vagy túlzott önfeláldozással elnyomjuk a kellemetlen érzéseket akkor számíthatunk arra, hogy az élet kikényszeríti majd belőlünk a hiányzó lépéseket. Abban az esetben viszont, ha megállunk, mérlegelünk és átalakítunk, akkor nem fogunk meglepődni, mert pozitív irányba fordul a teremtésünk. Ne féljünk változtatni! Bízzunk az Isteni jóakaratban, hogy az fog velünk történni, ami számunkra a legjobb. Ahol pedig jó érzések, áramlás, könnyedség a késérő érzés, bízhatunk abban, hogy jó irányba megyünk és az Univerzum kész a támogatásunkra. 


Minden évben február közepétől, mikor belépünk a halak jegyébe előkerül az áldozatiság kérdése. Ezért a hónap második felében olyan élethelyzetekbe kerülhetünk, ahol azzal szembesülünk, hogy vajon áldozatok vagyunk-e még a saját életünk színpadán és ha igen, mely területekre igaz ez a felismerés. Ebben az időszakban megkapjuk annak a lehetőségét, hogy levegyük magunkat a keresztről és végre szabad életet éljünk. Szerencsére egyre több ember érzi mostanra már azt, hogy az élet nem ellene van, hanem a földi létezés egy csodálatos tapasztalás. Segítő áldozatot csak úgy tudunk hozni, ha megérezzük  a türkiz áramlását, mely azt sugallja, hogy itt az idő, hogy magunknak is adjunk végre.  Fontos felismerni, azt,  hogy csak akkor maradunk egyensúlyban, ha magunknak is megadjuk mindazt, amire vágyunk. Időt, figyelmet, pihenést, bőséget és még sorolhatnám azon dolgok listáját, melyet eddig a  világnak adtunk. Önzetlennek tűnhet az, amikor magunkat félretolva másoknak segítünk, de ha magunkat nem vesszük figyelembe, akkor sajnos sok esetben ez nem más, mint az önbizalom és önszeretet hiányt eltakaró cselekedet. Azt érezzük, hogy segítünk, de valójában függőséget hozunk létre a világ és önmagunk között. Ezért érdemes gyakorolni a bölcsesség erényét, és ha kell nemet mondani, mert nagyon sok esetben ezzel segítünk a másiknak fejlődni, felnőni, felelősséget vállalni erőre kapni...stb. Az áldozatiság vállalása eltakarhatja a halogatás, félelem, kishitűség jelenlétét, melyek attól tartanak vissza, hogy megéljük a saját életünket, hogy alkossunk és megvalósítsuk akár a legmerészebb álmainkat is.


A türkiz energia végre figyelmet követel  és azt üzeni: 
Kezd el végre a kreatív teremtésedet!

Használd a csodálatos képességeidet! Áramolj, légy spontán és játékos, mint a delfinek! A sok nehézség őszinteségre sarkalhatott téged. Nem csaphatod be tovább már magad, hiszen nagyon is jól hallod a belső hangodat, látod a saját utadat és elképzeléseidet. Belső szemeid előtt már felfényesedhetett az új világod víziója. Most, lehet, azt gondolod, hogy fogalmad sincs, hogy merre menj és hogy mi Te utad. Pedig a szíved mélyén ott van minden. Állj meg egy pillanatra, végy egy nagy levegőt és engedd, hogy a lelked elő bújjon védelmi helyéről. Engedd, hogy álomban, érzésben, kreatív tevékenységben üzenjen neked. Nyisd meg erre a szívedet. A türkiz segít abban, hogy elengedd a ragaszkodást és a félelmet és beülj végre igazi életed ladikjába, melyen átevezhetsz egy jobb minőségű életbe. Ha szívből élsz és boldoggá tesz, amit teszel, akkor megjelenik az öröm az életedben. Az örömben való létezést pedig az Univerzum megjutalmazza. Eszerint légy hát bátor és lépj, kövesd a szíved szavát és tedd meg azt, amit oly régóta szeretnél. Ha aprókat lépegetsz, és közben engeded, hogy az élet rendezze köréd a történetedet, akkor hamarosan megérkezhet a bőség az életedbe. Ne a pénzre vágyj, mert a pénz csak energia, hanem olyat cselekedj, melyben eltűnik az idő és a lelked végre szárnyalhat. Álmodj hát és láss, majd engedd, hogy az élet segítsen, s ha eljön a pillanat, akkor cselekedj végtelen bátorsággal! A türkiz energiában követed az áramlást miközben telve vagy szeretettel. A türkiz megajándékoz téged az ihletettséggel, inspirációval és segít az érzelmeid őszinte kifejezésében. 

Engedd végre megszületni igazi önmagadat és mutasd meg a világnak az egyéniségedet, azt, aki valójában vagy! Mindenki, így Te is Isten egy apró része vagy,  egyedi és megismételhetetlen csoda az Univerzum áramlásában. 


Nincs más dolgod tehát, mint igent mondani végre!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.