2017. január 3., kedd

Örök Kalendárium * Január


„Ez a Fény világítja meg hegycsúcsra vezető utat és létrehozza a megtisztulást, hogy beléphessünk új évünk világába”

Minden évben December 20. és január 20. között egy erőteljes beavatáson megyünk keresztül. Melynek intenzívebb része mindig decemberre tehető.  Január hónapban már az erők csendesülnek egy picit, és ha kiálltuk a próbákat, akkor folytatva az utunkat a hegytetejére érhetünk. Év elején lezárjuk a mögöttünk lévő esztendőt azzal, hogy elengedjük azokat a dolgokat, embereket, helyzeteket, melyek nem szolgálnak már minket. Addig nem tudunk felmenni a hegy tetejére, amíg el nem engedjük azokat a szokásainkat, melyekkel már nem tudjuk kifejezni kreatív, igaz életünket. Olyan helyzetekbe kerülünk, már december 21-től kezdődően, melyek tükrözik majd a ragaszkodásunkat az elme, az érzelmek és a testünk haszontalan illúzióihoz. 

Addig van gátolva az utunk a hegytetőre, amíg el, nem eresztjük ezeket és helyettük az Odaadásra, Jó Akaratra és a Szeretetre összpontosítunk. Ezek a minőségek ahhoz szükségesek, hogy a következő lépést megtehessük az újévben. A téli napfordulónál a Lélek sötét éjszakája visszahúzódott és mi spirituálisan újjászülethettünk. Nagyon fontos, hogy ami még ennek az útjában áll azt januárban végleg lebontsuk. Így azt is mondhatjuk, hogy a tavaszi nagytakarítást januárban önmagunk tisztításával kezdjük. Ha kint ropog a hó a talpunk alatt, és kissé zord az idő, akkor mi a „külső” és „belső” otthonukban lelünk meleget és védelmet. Néha kisüt már a nap, ilyenkor kapcsolódunk a természethez, élvezzük a tél játékait és eldőlhetünk a puha fehér hóban, mely szinte megsimogat és megnyit minket. Először hidegnek tűnik, de közeli kapcsolatba kerülve vele meglepően lágy energiát képvisel. Így van ez a Hófehér színnel is. A fehérhez olyankor vonzódhatunk, ha valamit szeretnénk tisztázni önmagunkban vagy másokkal való kapcsolatainkban.  Minden olyan élethelyzetben, ahol már sok tapasztalás és változás történt szükségessé válik a végleges tisztázás és elengedés. Egy tiszta új lap látomása lebeg a szemünk előtt és ösztönöz minket a változásra. 

Egy FEHÉR AJTÓ nyílik a világra.

Ezen az ajtón belépve sokszor fájhat és nehéznek érezhetjük az életünket, mégis, ha belesimulunk a változás folyamatába, úgy ahogy a puha fehér tiszta hóba, és engedjük, hogy csak történjenek a dolgok, akkor megtapasztaljuk a szenvedés mögött rejlő Isteni gondviselést és gyengédséget. Az Isteni Fehér fény megtisztít majd és szerető karjaiba emel minket. Megtisztult belső lényünk és a kezünkben tartunk egy tiszta fehér lapot. Ha ránézünk, erre a lapra ráébredünk, hogy sokszor nem is olyan könnyű bármit is ráírni, vagy rárajzolni. 
Az egész folyamatot támogatja egy rózsaszínű energia, mely segíti az elengedést, és valami újnak a fogantatását.  Magában hordozza a szeretet ideáját és az újjászületés realizálódását. Ha sok próbatétel ellenére is megőriztük a hitünket, akkor itt a hegy tetején kapcsolatba kerülünk a Jó Akarásának regeneráló tüzével. Ez a szereteterő kiemel a fájdalomból és a meg nem értettségből. A hegytetején széttárt karokkal átérezhetjük az összetartozást és azt is, hogy bármi is történjen, képesek vagyunk áramoltatni a szeretetet. Ez egy nagyon finom és megnyugtató érzéssel ajándékoz meg bennünket. Ebben az időszakban mindig megpróbálják a megbízhatóságunkat, érzelmi egyensúlyunkat és a fizikai világban való bölcs működési képességünket. Ráébredünk, hogy itt a hegy tetején érezve a szeretetre és jóra való képességünket végre felelősséget vállalhatunk magunkért, az érzéseinkért, a cselekedeteinkért és az életünkért. Mindezt mindenki hasznára tesszük és példát mutatunk azáltal, hogy végre elfoglaljuk a helyünket a világban. 
Ebben a beavatásban eltűnhet a kétszarvú bak és a helyét elfoglalja az Egyszarvú Unikornis, mely az egy pontra/célra/útra irányuló elszántságunkat szimbolizálja. Ebben a folyamatban az anyag és a szellem egyé válik. Szívünkbe tekintve megláthatjuk, hogy mi az, ami megmaradt nekünk és mi az, amit el kell még engednünk. Az elengedett minőségek helyére pedig végre betöltődhet igazi lényünk és utunk lehetőségei. Elindul egy csodálatos teremtés azzal, hogy megérezzük és meglátjuk a szívünkben a kis magokat, melyek az elkövetkező évünkben bőséges termés lehetőségét hordozzák magukban. Ha körültekintőek és alaposak voltunk, akkor január végére megtisztulva és az előző évet magunk mögött hagyva fellélegezhetünk, megpihenhetünk, hiszen gondos belső munkánk eredményeképpen Felfényesedhetett az életünk. Lejövünk a hegyről, vissza az emberi létezésünk világába. Egész lényünkben érezzük, hogy készen állunk emelkedett utunk folytatására.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.