2017. december 17., vasárnap

Advent negyedik hete * Beavatás a Szellemi bölcsességbe


Így vagy úgy, de túl vagyunk az első 3 hét megpróbáltatásain. A téli napfordulót (dec. 21.) közvetlenül megelőző időben az ember a szellemi világ küszöbéhez érkezik. Lehetősége nyílik új szellemi bölcsességek felvételére. Ezt próbálják az ellenerők meggátolni. Miközben a Lényed középpontjára fókuszálsz, úgy fényesedik fel a belsőd tere. Ennek érdekében, ha megteheted légy sokat csendben, elmélkedj és meditálj. Az ellenerők minden erejükkel azon fáradoznak majd, hogy az ember ne tudja kihasználni a megnövekedett szellemi lehetőségeket. 

A december hónap a számvetés ideje az életünkben. Advent négy hetében megtapasztaltuk, hogy honnan indultunk, hol tartunk a szellemi fejlődésünk sokszor fáradságos útján. Egész évben voltak próbáink, feladataink. Voltak szép tisztulásaink és gyógyulásaink, melyekkel mindig kaptunk egy kis ajándékot a saját szellemünktől. Az elmúlt három hétben megvizsgálhattuk, hogy ezekkel a szellemi ajándékokkal mit is kezdtünk. Ezekben a nehéz időkben tudtuk-e őket alkalmazni. Advent negyedik vasárnapján az angyali és őrangyali energiák is visszább húzódnak. Ez elsőre ijesztőnek tűnhet, ugyanakkor a fentiek vonatkozásában hatalmas lehetőségeket hordoznak magukban. Lehetőséget arra, hogy az év során a bennünk erősödő fény világíthasson. Ahhoz, hogy megláthassuk a fényünk erejét és nagyságát, ahhoz kell egy kis sötétség.

A téli napfordulóig, ami december 21-én lesz erre a
BELSŐ FÉNYRE
támaszkodhatunk.

 Az utolsó hét próbájának megoldásához nagyon fontos, hogy a gondolkodás, az érzés, és az akarat, a lélek három alapereje harmonikus fejlődésen menjenek keresztül. Az előző héten azon munkálkodtunk, hogy e három összetevőt megszelídítsük. A héten az ember a szellemi világ küszöbéhez érkezik. Lehetősége nyílik ÚJ SZELLEMI BÖLCSESSÉGEK felvételére. Ezt próbálják az ellenerők meggátolni. Ezek az erők azon fáradoznak, hogy ne tudjuk kihasználni a megnövekedett szellemi lehetőségeket, illetve úgy akarják az embert beengedni a szellemi világokba, hogy az megkerülje a küszöb őrét.

A Magasabb Világokba történő emelkedés során fontos élmény a „Küszöb Őrével” való találkozás.

Így szól hozzánk a küszöbünk őre:


„Küszöbömet azonban mindabból a félelemérzésből, mely még megvan benned és minden attól az erőtől való remegésből ácsolták, hogy minden tevékenységedért és gondolkodásodért magad vegyed át a teljes felelősséget. Amíg bármilyen félelmed van még attól, hogy saját sorsodat önmagad irányítsad, addig ebbe a küszöbbe nem minden épült még be, amit tartalmaznia kell. És ameddig egyetlen építőkő is hiányzik, mindaddig mintegy megigézve kell, hogy megállj, vagy megbotolj ezen a küszöbön. Ne kísérelj meg előbb átlépni ezen a küszöbön, míg a félelemtől teljesen meg nem szabadultál és kész nem vagy magadra venni a legnagyobb felelősséget.”

Ha az ember a küszöb őrével való találkozás nélkül lép be a szellemi világba, akkor egyik tévedésből a másikba eshet. Az ember felejtse el a földi logikát, hogy az ne torzítsa a szellemvilágban megszerzett bölcsességét. Az ember a földi világba való visszatérés után is emlékezzen az "égben" kapott bölcsességekre.

Advent negyedik hetében tehát a legfontosabb a szellemi bölcsesség megszerzése és megtartása. Nagyon fontos az alázat és a szerénység megélése. Figyeljünk oda arra, hogy ne keletkezzen diszharmónia a magasabb élményeink és a mindennapi életünk folyamatai és követelményei között. Az embernek elsősorban a Földön van feladata. Aki feladataitól ezen a Földön szeretne elvonulni és egy másik világba menekülni, biztos lehet abban, hogy nem éri el a célját.

Ha sikeresen átmentünk a három próbán, a negyedik héten megnyílik számunkra a lehetőség, hogy kapcsolatba kerüljünk a magasabb világokkal. Ez a kapcsolat segíti a karácsony szent ünnepének igazi szellemi megélését. Ha legyőztük a kísértéseket, akkor beléphetünk a magasabb megismerés templomába. Itt esküt kell tennünk, hogy a megszerzett szellemi tudásunkat az emberiség szolgálatába állítjuk.

Advent négy hetének tudatos és helyes átélése vezet el oda, hogy megszülessen bennünk karácsonykor
a magasabb ÉN,
a fénylő Szellemi Nap: KRISZTUS!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.