2016. október 17., hétfő

Örök Kalendárium: Október * A nyugalomra törekvés Fénye

„Az Anyag és Isten Fénye addig ingadozik, amíg eléri az egyensúlyi pontját.”

A szűzzel zárul a zodiákus első fele (Kos-Szűz), vége a befelé fordulásnak. Eljött a mérleg időszaka, ami segít a másik ember felé fordulni és kapcsolódni. Az alacsonyabb rendű én/ember és a magasabb rendű én/Lélek közötti kapcsolat tudatossága a mérlegben alakul ki. A szűz még csak „várandós volt a Lélekkel. A Mérlegben viszont megtörténik a Lélek jelenlétének tudatos észlelése, de még nem teljes ez a kapcsolódás. Ez elsőre zavart okozhat, mert valami nagyon finom, de megfoghatatlan minőséget tapasztalunk. Az ember általában tisztában van a saját elképzeléseivel, vágyaival. Fontos információ azonban, hogy a léleknek is van önálló akarata, vágyai és gondolata. Ez utóbbi és annak hatásai az elején még bizonytalanságot és feszültséget okozhatnak, mert általában a Lélek sugallatai és vágyai teljesen másfelé terelnének minket. Az önzetlenség, a szolgálat és az emelkedettebb létezés felé.  Ez hatalmas nehézség és kemény próbatételt okozhat az életünkben. Vágyunk valamire emberként, de belül egy csendes hang, ami nagyon nagy nyugalommal és békével tölt el minket, más útra szólít minket. A szeretet, a szolgálat, a jó szándék a megbocsájtás, a tisztaság útjára vezetne. Ebben a helyzetben nagy a dilemma, hiszen mindkét energia erőteljes. 
Megkezdődik egy ingadozás, vagy úgy is mondhatnánk, hogy mérleghintázás,
amikor is egyszer a Lélek máskor pedig a személyiség ember kerül előtérbe. Ebben a játékban megtapasztalhatjuk a mindkét oldalban rejlő lehetőségeket. Eddig a pontig volt emberi tapasztalatunk mondjuk a szeretettel kapcsolatban. Emberként sokszor azt érezhetjük, hogy nem elegendő az a szeretet, melyet a fizikai világban tapasztalunk. Ettől szomorúak és csalódottak lehetünk. A lélek érkezésével ez új megvilágításba kerül.  A titok ugyanis az, hogy boldog kapcsolatod akkor lehet másokkal, ha magaddal boldog vagy. Ha ez megtörténik, akkor rádöbbensz arra, hogy minden földi kapcsolatod boldogságának záloga pedig Istennel való kapcsolatod. Ahogy haladunk előre az úton a Lelkünk részleges kapcsolódásaival egyéb területeken is teljesen mást tapasztalhatunk. Ráébredünk arra, hogy milyen nagy különbség van, ha csak az emberi oldalunk van jelen. Az egész folyamat azt a célt szolgája, hogy lássunk és tapasztaljunk valami mást, szebbet, tisztábbat és emelkedettebbet, mint amit kizárólagos emberi létezésünkben már megismertünk. A feszültség abban áll, hogy amikor már megérintett minket a lélek emelkedett minősége, akkor először ösztönösen, majd tudatosan megjelenik bennünk egy törekvés, hogy az emberi oldalunkat átfényesítsük a lélek energiáival. A túlzások és szélsőségek szétesésével, a lelkünkkel való kapcsolat letisztul, megerősödik és igazzá válik. 

A Lélek energiái nagyon finomak, erős lesz a vágy e szerint élni. Azonban az emberi oldal nem biztos, hogy olyan könnyen engedni fogja magát. Biztosan mindenki ismeri ezt a dilemmát. Ha pedig az emberi oldal gyenge, akkor semmi esély nincs arra, hogy a fizikai életünkben a lelkünk munkálkodhasson. A nyári hónapokban való utazások pont az emberi/személyiség oldal erősödését segítik, azért, hogy a Lelkünknek erős hordozója lehessünk. A mérleg energiájának tehát a fő ereje az, hogy az ösztönös, tisztán a személyiségre irányuló hajtóerőket mérsékelje, ezzel nagyobb teret engedve a Lélek energiáknak. Kifejlődik az a képesség, hogy az ember az ellenőrzése alá vonja ösztöntermészetét és szembeállítsa tiszta, kiegyensúlyozott gondolkodásával és a magasabb rendű minőségekkel. Október hónapjában felerősödhetnek azok a helyzetek, ahol a két szélsőséget szeretnénk egyensúlyba hozni.  Ez egy olyan egyensúly, amely egy fejlődési és érési folyamat végén keletkezik és ahhoz szükséges, hogy majd a novemberi skorpió jegy hónapjában a Lélek teljesen eggyé válhasson a fizikai emberrel. Ebben az időszakban tehát egy tapasztalás, finomítás és egyensúlyozás történik. 
A vágyak kiegyensúlyozása áll a középpontban és egy Kék ajtó nyílik a világra. 
Ebben a kék energiában megjelenik az Elfogadás, Hit, bizalom és az odaadás energiája. Lehetőség a békére, az egyensúlyra és a nyugalomra. Ha Emberként vágyunk valamire, akkor általában a kezünket ökölbe szorítva küzdünk, hogy elérjük a célunkat. A kék energia segít abban, hogy az ökölbe szorított kéz kinyíljon, tenyérrel az ég felfelé forduljon és szavak nélkül azt üzenje: „Legyen meg bennem Isten akarata!” Ez az odafordulás, a személyes vágyaink odaadása lehetővé teszi, hogy megjelenhessen a Lelkünk vágya is. Ez az elengedés, megengedés először nem könnyű, mert még nincs bennünk elég bizalom. Azonban a törekvésünk előbb vagy utóbb, de meghozza a hőn áhított végeredményt.

Elfogadás az Igazzá Válásunk érdekében!

Ahhoz, hogy az áramlásban tudjunk maradni feltétel nélkül, kell, elfogadunk, mindent és mindenkit. Feltétel nélkül elfogadjuk, ami felénk jön, tudatosítjuk és megyünk tovább rendíthetetlenül. Ha így teszünk, akkor nagy segítséget jelentünk saját magunk számára az igaz Énünk születésének folyamatában. Természetesen van választásunk. Maradhatunk az aktuálisan kellemetlennek és bizonytalannak tűnő helyzetben. Azonban a leszakadás, elszakadás, sehová sem tartozás fájdalma olyan erőteljessé válhat, hogy elengedünk és Igent mondunk végre a folyamatra. Ez a megadás és odaadás elhozza számunkra a biztonságot, a bőséget, a védelmet és a bölcsességet.  

„Felnőttél!

Magadhoz, a folyamathoz a választott életutadhoz!
Az lehetsz végre, aki valójában vagy:
FÉNY és Szeretet!
Megnyugvás és Béke!
Tisztaság és alázat!


Most válsz IGAZZÁ ÖNMAGAD számára!”


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.