2016. szeptember 20., kedd

Örök kalendárium: Szeptember * Az Anyag és Isten Fénye

A még váltakozó Fények játéka.

A Földi utazásunk első része arról szól, hogy az ember kiváljon a tömegtudat bénító, álbiztonságot nyújtó ingoványából és erős személyiséget építsen. Ahhoz, hogy a Lelkünk könnyedén kapcsolódhasson hozzánk fontos, hogy az ember alsó területei, melyek a személyiségünket alkotják, rendben legyenek. Legyen tehát stabil és egészséges a fizikai/akarati, érzelmi és mentális testünk. Júliusban az egyedi érzéseink, augusztusban pedig a megerősödő öntudatunk felépítése volt a cél. A „Vagyok, aki vagyok” érzés az ember tudatosságát a lelke irányába emelte. E kettő biztosítja a Lélek biztonságos érkezését. Szeptember hónap és a szűzjegy energiái abban támogatnak minket, hogy a bennünk már jelenlévő lélekerő megerősödhessen és növekedésnek indulhasson. A szűz az anya, aki összegyűjti és biztosítja a megszületendő gyermeke számára a még szükséges táplálékot. Ez a szimbólum azt jelenti, hogy a már bennünk megfogant és jelenlévő lélekerő/Lélek hamarosan a külső világban is formát ölthet majd. Ez másképpen nézve azt jelenti, hogy Isten terve szépen lassan kifejlődik bennünk és egy adott pillanatban megnyilvánulásra kerül majd. 

„Szűz szimbolizálja a mélységet és a sötétséget, amelyben a Fényt védelmezik.”

Minden évben a Szűz jegy időszakában, ha még szükséges, akkor a megszokott szubjektív életünk felkavarásra kerülhet. Ennek az a célja, hogy az egyéni akaratunkat, az életünket, érzéseinket és gondolatainkat a bennünk születő Isteni kegyelemnek rendeljük alá. Meginoghat a realitáshoz való ragaszkodásunk és a túlzott biztonságra való törekvésünk. Ahhoz, hogy megtaláljuk a helyünket a világban és egészséges határaink legyenek emberekre, dolgokra és külső eseményekre van szükségünk. Ha ez eddig nem volt meg, akkor ebben is kaphatunk megpróbáltatásokat. Felerősödhetnek, az amúgy szűzjegyre jellemző korlátozások, melyek segíthetnek abban, hogy megtaláljuk az önmegvalósítás helyes mértékét. Érdemes megvizsgálni, hogy túlzott alkalmazkodásra vagyunk-e hajlamosak, vagy állandóan elégedetlenkedve harcolunk a korlátozásokkal. A sors most kihívásokkal támogathatja azt, hogy a rendelkezésünkre álló erőinket bölcsen használjuk fel. Észrevehetjük azt is, hogy ebben az időszakban hajlamosak vagyunk a külvilág minden információját magunkra vonatkoztatni, hogy evvel is segítsük önmagunkra ébredésünket. Felerősödhetnek a félelmek, hogy nem érezzük magunkat biztonságban és ezért bekapcsolhatnak az ösztönös, de túlzó rendrakási, takarítási kényszerek. Hajlamosak lehetünk elveszni a részletekben. Megerősödhet az intellektusunk, ami azt jelenti, hogy túlzottan elemzővé válunk, mindent érteni és magyarázni akarunk.


És ez mind-mind azért, hogy elkerüljük a káoszt és a bizonytalanságot.

Ehhez a folyamathoz sok szeretet és elengedés szükséges.  Ezért ebben a hónapban egy Rózsaszínű ajtó nyílik a világra. Ez az energia segít bízni az élet áramlásában azzal, hogy nyugtatóan és lágyan körbeölel minket. Támogat, hogy vállaljuk a felelősséget a saját érzéseinkért és gondolatainkért. Ha megengedjük, hogy a saját megszokott életünk kicsit zavarossá, zűrőssé, bizonytalanná, vagy fájóvá váljon, akkor lehetőség nyílik arra, hogy megmutatkozhassanak azok a valódi szükségletek, melyek ahhoz kellenek, hogy a nagy egészen belül betölthessük a rendeltetésünket.

„A lelkiség nem annak megismerése, hogy mit szeretnénk, hanem annak tudása, hogy mire nincs szükségünk.”

Ebben az időszakban tehát segítségül hívhatjuk a szűz jegy megkülönböztető képességét. Vizsgáljuk meg, hogy mi az, ami kell még nekünk és mi az, amin már túlhaladtunk. Az ürességtől való félelem, miatt kialakulhatott egy gyűjtögetésre való hajlamunk. Felhalmozhattunk sok mindent, tárgyakat, kapcsolatokat, tudást…stb. Üljünk „bele” a felhalmozásunk közepébe és kezdjünk el szelektálni. Érezzük, meg, hogy tényleg szükséges-e mindaz, amivel jelenleg rendelkezünk. Minden, ami velünk kapcsolatban áll, abban benne van az energiánk. A felhalmozott dolgokban tárolt energia pedig elzárja az utat, az igazi és építő minőségektől. Az igazi Lélekkel áthatott életünktől. A fent említett szűzjegyre jellemző gyűjtögetés mellett ott van a másik fontos jellemző a Rend-szerezés. Eddig a személyiség szintjén gondolkodás nélkül gyűjthettünk mindent, de amikor a Lélek energiája már megjelenik bennünk, akkor természetes, hogy vágyni kezdünk a tökéletes rendre. Éppen ezért megkülönböztetünk, elemzünk és rendszerezzük a dolgainkat. Ez van, akinek könnyebben megy, és van olyan, akinek nagy nehézséget, sőt félelmet okoz, a sok elengedés gondolata. Akár így, akár úgy, de ebben a folyamatban évről-évre szépen lassan ráébredünk arra, hogy mi az, amire további utunkon nincsen már szükségünk.

Szeptember hónapban lehetőség nyílik az önzetlen szolgálatra, mely alázatra és egyesülésre hívja a megerősödött személyiségünket.


Személyiség szintjén ez a szolgálat úgy néz ki, hogy még fontos lehet, hogy lássák, hogy mit tettünk másokért, milyen „önzetlenek” voltunk. Fontos, hogy tudják, hogy Mi tettük oda azt a kis apróságot. A szeretetért, figyelemért és az elismerésért végeztünk szolgálatot, és az igazság az, hogy ezzel elsősorban Önmagunkat szolgáltuk. Amikor a Lelkünk már jelen van az energiáival, akkor megjelenik egy vágy arra, hogy a tevékenységeinkkel kreatívan kifejezve önmagunkat, másokat is szolgálhassunk. Ebben a folyamatban lehetőség nyílik arra, hogy fizikai, érzelmi, és mentális szinteken értékes tapasztalatokat gyűjtsünk, és majd ezek rendszerezése után rálelhessünk életünk igazi küldetésére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.