2016. július 11., hétfő

Misztikus szimbólumok * Szitakötő

A szitakötő a tudatalatti mélységeinek vizsgálatára és az önmagunk által keltett illúziók felismerésére, feloldására  irányítja a figyelmet. Röviden: megújulás, szellemi megtisztulás és győzelem. Amiként a fény és megtörik egy-egy tárgyon, a szitakötőhöz kapcsolódó archetipikus erők is változnak a körülményektől függően. A szitakötők visszatükrözik és felhasználják a napsugarat és a fényt. A fény a nap folyamán folyamatosan változik, mint ahogy szitakötő is keresztülmegy a maga átváltozásán. A szitakötő arra emlékezteti az embert, hogy ő maga is fény, és sokféle hatékony módon tükrözheti a fényt, ha akarja. " Legyen világosság!" - így ösztökéli az Isten is az embert, hogy használja a kreatív képzeletet, mint élete egyik hajtóerejét. Ez is része a szitakötő tanításának. Fényes szárnyai és törékeny teste úgy néz ki, mintha most szökött volna a Tündérbirodalomból, és ennek az állatnak az ereje segít a természetszellemekhez közel lenni. A szitakötő az illúziók áttöréséről szól, főleg azokról, melyek megelőzik a növekedést és a felnőtté válást. A víziók erejének hordozója. A röpke és gondtalan szitakötők a forgószelet, a gyorsaságot és az aktivitást szimbolizálják. Azok, akiket elárasztanak az érzelmek és meg akarnak válni a problémáiktól azok, segítségül hívhatják. 

A szitakötő segít az átalakuláson vagy előjelezheti a váltás idejét. Ha kényelmetlenül érzed magad az újítással szemben, keresd a szitakötő segítségét. A szárnyak színjátszása olyan, amit nem tapasztalhatunk meg minden nap. A színe, energiája, formája és mozgása emlékezteti a megfigyelőt arra a helyre, ahol a mágia megszületik. A szitakötő a változás szelének lényege, a bölcsesség és a megvilágosodás üzenete, és a kommunikáció az elementális világból. Ez az elementális világ a növények, a levegő, a föld, a tűz és a víz kis szellemeiből áll. Lényegében ez a világ tele van természetszellemekkel. A szitakötő képes a levegős és a fénylő lények között játszani és egy fontos figyelmeztetést is hordoz: figyeljünk arra, hogy ne csapjuk be magunkat. Arra hív, hogy szakítsunk időt, hogy áttörjük az illúzióinkat, amelyek gátolják cselekvésünket és az ötleteinket. A szitakötő mindig arra ösztönöz, hogy meglássuk a szokásaink részleteit, melyeken változtatnunk kell. 

Azon gondolkozol, hogy változásokat vigyél véghez az életedben?

Ha érzed a változás szükségét, hívd a szitakötőt, hogy vezessen át az illúziók ködén az átalakulás útjára. A szitakötő megtanít, hogyan hozzuk egyensúlyba az érzelmeinket, a szellemi tisztaságunkat és az irányítást. Aki vonzódik a szitakötőkhöz, azoknak tisztelniük kell egészségüket, és sok időt kell tölteniük a szabadban, a napfényen források vagy tavak közelében. A szitakötő megtanít arra is, hogy hogyan lássunk túl a saját illúzióinkon. A szitakötő megkérdőjelezi számodra azt az illúziót, melyet te valóságnak hívsz, vagy egy nagyon fontos részét a valóságodnak, mely korlátozza, hogy növekedj, vagy átalakulást teremts az életedben. A szitakötő a valóság nagyobb dimenzióiról beszél. Ez az erő szimbólum különösen azoknak kell, akik nem képesek növekedni spirituálisan vagy képzeletük blokkolva van. A szitakötő emlékeztet, hogy az átlagos fizikai valóság nem minden mit elérhetünk.  A könnyűvé vált kereszt szimbóluma, ami annyit jelent, hogy a karmikus kötések hamarosan feloldódnak és a létezés magasabb szintjére léphet az emberiség, egy megemelkedett rezgésszinttel és megtisztult lélekkel. 

Szivárvány szárnyai emlékeztetnek arra, hogy az illúziókon túl, az új fény és öröm vár minket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.