2016. március 21., hétfő

Örök Kalendárium: Március * Az Ébredés Fénye

„A tél hideg napjai távolodnak végre, nyílnak a virágok, ébred a természet. Simogató napfény, melyre oly régóta vártunk már, beragyog szívünk kitárt ablakán.”

Végre itt a TAVASZ, elvethetjük végre a magokat, és hamarosan láthatjuk, ahogy a melegedő idő, víz, gondoskodás és türelem eredményeképpen a kis magok szárba szökkenek, levelet hoznak és kivirágoznak. Így van ez a lelkünkkel, tervünkkel és az életünkkel is.

Március első felében nagy hangsúly került még arra, hogy elengedjünk mindent, ami már nem szolgálja a vállalt utunkat és a fejlődésünket. Visszatérő próbák súlya nyomhatta a vállunkat és sokszor a kétségbeesés szélén állhattunk ebben az időszakban. Szabadságra vágyunk, de addig nem léphetünk új utunk és évkörünk ösvényére, amíg fel nem áldozzuk a fejlődésünket hátráltató részeinket, érzéseinket, gondolatainkat, egónkat az új és igaz számára, és amíg önmagunkhoz mérten meg nem történik a teljes megtisztulás/megváltás. Továbbra is erősek lehetnek az áldozati próbák. Ebben az időszakban még lehetőséget kapunk az áldozatvállalás megfelelő értelmezésére és élésére. Ha pedig mégis maradt még bármi, ami akadályozza a tervünk megvalósulását, és eddig önként nem áldoztuk fel, akkor mindaz most biztosan elég az érkező Kos tisztító tüzében.

Véget ért a téli álom és a tisztulás időszaka. Eljött végre az ébredés ideje.


Megjelenik a növekedés, lelkesedés és az elragadtatás energiája. Kezdődhet a teremtés maga. Teljes lényünkből vágyunk a szabadba. Azt érezzük, hogy minden sejtünk újra éled. Magunkba szívjuk a „tavasz illatát” és érezzük, ahogy a mélységes béke átjár minket és a testünk új erőre ébred. Arcunkat az aranyló nap felé fordítjuk, mely még alacsonyan jár a horizonton, mégis ereje már érezhető. Energiája feltölt erővel és bátorsággal. Megmozdul a kezünk és a lábunk, cselekvésre invitál a lelkünk. A tavasz virágai a gólyahír, nárcisz és jácint a melegedő idő hatására pár nap leforgása alatt kibontják szemet gyönyörködtető virágjaikat. Szabadnak, elevennek és könnyednek érezhetjük magunkat, lélegezzünk mélyeket, és engedjük meg, hogy átjárjon minket lelkünk ébredő ereje. Élvezzük a melegedő Földet a lábunk alatt és azt, ahogy a madarak a fülünkbe muzsikálnak. Minden sejtünkben érezzük a létezés örömét. Ha hűséges voltál önmagadhoz és szívedben ott van a látomásod, akkor itt az idő, hogy lépj egyet előre. Tedd meg az első lépéseket, lépj ki a megszokottból és bátran lépdelj Új életed egyedi útján. A saját úton való haladás közben ráébredsz annak a fontosságára, hogy mindaz, ami segített és támogatott téged, azt be kell olvasztanod az életedbe. Ami pedig nem szükséges számodra, arra NEM-et kell mondanod végre. 

Terveid és álmaid akkor valósulhatnak meg, tisztán és gyorsan, ha tudatosan felelősséget vállalsz mindennapi életed szervezésében és irányításában, ha véget vetsz a halogatásnak, és annak is, hogy másokat magad elé helyezz. Egyedül Te tudod gyorsítani vagy lassítani a haladásodat. Ha rendszerben és következetesen élsz, akkor a megfelelő haladásod biztosítva van. Viszont, ha még mindig elnyomod lelked hangját a külvilág irányító, követelő vagy félelmet és bizonytalanságot keltő zajának engedve, akkor azon kaphatod magad, hogy elakadtál és még mindig nem történnek úgy a dolgaid, ahogy Te szeretnéd. Bármi is történik veled, ha azt a tudatosság fényével átitatod, akkor feltárul lelki szemeid előtt a lényeg. Képes leszel arra, hogy bármilyen tevékenységbe új spirituális tudatosságot ébresszél. Ez megelégedettséggel tölt majd el és ösztönözni fog téged. Észreveszed majd, hogy állandóan érintkezésben vagy az intuíció síkjával, ami feltárja előtted a saját igazságodat. Lassan el kezdesz bízni ebben, hangban, mely halkan, de biztosan vezet téged. Vannak emberi vágyaid és elképzeléseid, de azt érezheted, hogy megjelenik a szívedben egy másfajta vágy. Ez meglepő lehet számodra, mert eddig nem ehhez voltál szokva. Ahogy lelked hozzád közelebb ér, úgy lesznek fontosabbak az ő vágyai és elképzelései.  Bátorságod és a Felelősség vállalásod megbízható és stabil talaján állva végre kifejezheted CSELEKVÉSI szándékodat. Februárban megújult kreativitásod segítségével pedig képes leszel önmagadon belül kapcsolatba hozni az ellentéteket, hogy azok végül majd egybeolvadhassanak lehetővé téve azt, hogy az elképzeléseidet a következő hónapokban manifesztálhasd.

Lélekkel teljes ébredést kívánok mindenkinek!
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.