2016. február 5., péntek

MÁGUSSÁ VÁLNI

Minden év egy új kezdet és egy új lehetőség számunkra, hogy egyre teljesebb és igazabb életet éljünk. A külső világban zajlanak a negatív események jobban és erőteljesebben, mint bármikor máskor. Félelmet keltő híreket hallhatunk szinte most már mindenhol. Csoportok, családok és barátságok reccsenek meg a megosztottság terhe alatt. Szemmel látható és érezhető, hogy megindultak a lelepleződések és megmutatkoznak az igaztalan dolgok a világban, politikában, a gazdaságban és a saját házunk táján is. Itt az ideje, hogy feltegyük magunknak a következő kérdéseket: Minden szempontból harmóniában vagyunk-e az élettel? Egységben tudjuk magunkat a körülöttünk lévő összes lélekkel, és béke van bennünk? Része vagyunk-e a világban jelenleg tomboló káosznak és zűrzavarnak, vagy hozzájárulunk-e életünkkel a világ problémáinak megoldásához? Van-e bennünk félelem, vagy bármilyen negatív érzés? És talán a legfontosabb kérdés, hogy mindezek ellenére megtudunk-e maradni a középpontunkban? A világ tükör és a rá való reagálásunk megmutatja, hogy kell-e még magunkban meggyógyítani valamit. Akkor leszünk a világ számára igazi segítség, ha lángolunk és égünk az életért, a céljainkért és hisszük az elkövetkezendő idők gyógyulását és kivirágzását.

Teljes odaadást kér tőlünk most az Élet! Feltétel nélküli elfogadást bármi is történjen velünk. Ha mindent odaadunk, kaphatunk meg mindent. Meg kell nyílnunk végre Önmagunk felé, mert csak így tudjuk magunkba  fogadni a segítő, terelgető és támogató energiákat. A figyelmünk egy kis részét irányíthatjuk a külvilágra, mert a struccpolitika nyilván nem hoz megoldást. Viszont a figyelem nagyobb részét érdemes magunk és a saját életünk felé fordítani és ott el kezdeni a nagytakarítást. Vagy éppen befejezni azt. Ki hol tart alapon. Én úgy gondolom, hogy a politikában való túlzott elmélyedés, az ezen való rágódás és posztolgatás nem vezet önmagunk felé. Ha már ezt tesszük talán érdemes azon elgondolkodni, hogy mi ezzel a célunk. Mert igen lehet, hogy van nagyobb feladatunk a témában. Viszont jó ha  őszinték vagyunk, és amennyiben dühöt, félelmet, gyűlöletet, elégedetlenséget, felháborodást találunk akkor nem árt ha tudjuk, hogy ezekkel az érzésekkel többet ártunk az egésznek. Ráadásul keményen rólunk szólnak. 

Igen van egy radikális változás! Sajnos kellett, mert nagyon sok ember még most is alszik. És ha a fejsimogatásra és a csendes hangra nem ébredtünk fel, akkor most kő keményen fújnak a fülünkbe a harsonák.


Mit tehetsz?

Nem változtatsz, hanem befogott füllel ugyan, de tovább lázadsz. Félelemből újjal mutogatsz kifelé és másoktól várod a szükséges lépéseket.

Vagy legalább egyszer megpróbálsz elcsendesedni, magadra figyelni és eljutni arra a pontra, hogy megpróbálsz a saját házad táján rendet tenni. Te lépsz végre és nem másoktól várod ezt.

Ha elhiszed ha nem, amit gondolsz, vagy amitől félsz azt vonzod be az életedbe. Ha benned nyugalom, szeretet, elfogadás van, tovább megyek sok emberben ez van, akkor az energiák összeadódnak és a Fény mindig győzedelmeskedni fog a sötétség felett.  Én még mindig a pártatlanságra szavazok és ezt elérni nem kis munka. Ez nem azt jelenti hogy elbújsz, hanem egy olyan tudatállapotot, amikor bizalom van benned. Bízol abban, hogy a történéseknek oka és rendeltetésszerű célja van. Lehetsz a háttérben és lehetsz a front vonalon. Mindkettő esetében hinned kell abban, hogy az eseményeknek embereket ébresztő és egységbe rendező célja van. És egy közös nyelv létezik: a szeretet és az elfogadás.

Akik jönnek, ilyenek olyanok. Őszintén rászorulók és vannak  köztük csalók. Akár így, akár úgy, de nézzünk szembe azzal a ténnyel, hogy  mi mennyi mindent felhalmoztunk kívül és belül egyaránt. Igen kicsit feje tetejére állt a világ és most történik a kiegyensúlyozás. Érdemes tehát ismét belül nézelődni. Adakozni, ha már valamire nincs szükség. És nem feltétlenül a bevándorlónak, hanem pl. a rászoruló szomszédnak. A belső bőségből meg imát mondani másokért, az életért, a földért.

Ahhoz, hogy az igazi önvalónkat megláthassuk, addig sok-sok olyan részünkkel és minőségünkkel kell  majd szembesülni, melyek már nem szolgálnak minket a fejlődésünk során. Ebben segít a mostani helyzet. Kemény? Igen, de emelő is egyben, ha megadjuk magunkat és változunk. Egyre mélyebb és mélyebb igaztalan részt kell meggyógyítani. Arra pedig biztosan lehet számítani, hogy ahol még a gyenge pontunk van, oda mértani pontossággal betalálnak majd az energiák. Félni azonban nem szükséges ettől. Ha ügyelünk a gondolataink, érzéseink, szavaink és cselekedeteink tisztaságára, akkor a szívünk tovább nyílik és egyre tisztább fényben ragyog majd. Ez a tiszta szív lesz az irányjelzőnk és bízzunk abban, hogy biztosan megsúgja majd nekünk a választ.

Az érkező emberek elszántak, szinte fanatikusak. Nem félnek, hanem mennek előre rendíthetetlenül.  Hallatják a hangjukat és mindenáron el akarják érni a céljukat. Van bennük erő és kitartás. Hangos tőlük a világ! Szélsőséget képviselnek, épp ezért érdemes belenézni ebbe a tükörbe is!

Az ember egyik legerősebb félelme a saját erejétől való félelem.

A mostani időkben megkapjuk azokat az ösztönző helyzeteket, hogy bújjunk ki a spirituális vagy sima Egó védelmi zónája mögül és tapasztaljuk meg a hétköznapi életet, olyannak amilyen. És kezdjünk vele valamit saját belső útmutatásunk alapján. Vállaljunk személyes felelősséget.

Itt az idő Mágussá válni, aki azt mondja, hogy a hétköznapi élet maga a spiritualitás. 

Váljunk azzá a Mágussá, aki a hétköznapi életben használja a képességeit és az ég eszközeit. Aki olyan magabiztosságot ért el, hogy azt mondja, amit gondol, azt mutatja, amit érez, és ennek megfelelően szeretettel cselekszik. Ez a mágus tiszta szívvel a fényt szolgálja, és nem engedi azt, hogy a világ és a körülmények áldozatául essen. Tisztán lát és a tiszta hite szerint a teremtett világban létezik. Itt a földön a mai világban. Ez a mágus már nem akar megfelelni és nem fél senkitől. Alázat és szelíd erő van a szívében. Aki részt vesz a világban, de közben megőrzi a függetlenségét.

És aki tudja 

„Nem történik majd semmi egyéb csak az, hogy mindenki szívében  az élő Isten szelíden felkel, hallatja  a hangját, s ezáltal MEGVÁLTOZIK A VILÁG.”

Kívánok mindenkinek szív általi szabad választást!


Kapcsolódó cikk: Egység vagy megosztottság


.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.