2016. január 27., szerda

Misztikus Szimbólumok: Páva

Éberség * Szépség * Halhatatlanság 

mai napon rátaláltam egy videóra, melyen egy csodálatos fehér páva kibontotta ékes tollazatát. Lenyűgözött a szépsége.  Ugyanúgy, mint az indiánok és a sámánok én is hiszek abban, hogy az állatoknak is van szimbolikus jelentése számunkra.  Mivel ennyire megérintett ez a gyönyörű madár, kicsit utánanéztem, hogy milyen jelentéssel bír. A páva csodálatos pompájával rámutat a bennünk és körülöttünk lévő szépségre és teljességre. Segít abban, hogy jobban bízzunk önmagunkban és kellően értékeljük azt, amit a múltban teremtettünk és annak nyomán amit mostanra elértünk. Arra ösztönöz, hogy visszataláljunk egyéniségünkhöz és egyedi, megmásíthatatlan szépségünkhöz. Ha így teszünk, az számunkra egy újjászületést hoz és természetesen egyfajta hatalombirtoklást is. Az egyénivé válás hatalmát. Hatalmunkban áll végre úgy dönteni, hogy elengedünk dolgokat, helyzeteket, függő kapcsolatokat és szabaddá válunk. Ezzel megőrizzük a méltóságunkat és kellően értékeljük végre magunkat.

Igazából, ebben a madárban a tollazata az, ami lenyűgöző. Ha nincs széttárva, akkor is szép, de talán nem annyira feltűnő. Ellenben amikor széttárja és megmutatja, akkor az ember és persze az állatok is elképednek egy kicsit. Ez talán azt is jelentheti számunkra, hogy igen, érdemes megmutatni azt, ami bennünk van, mert különlegességet és szépséget hoz a világba. Inspirálhat másokat, hogy ők is megmutassák ékes „tollaikat”. A tollak mitológia jelentése a feltámadáshoz köthető, és ha ezt a gondolatot tovább visszük, akkor látható, hogy ha merünk végre azok lenni, akik vagyunk és meg is merjük mutatni a világnak, akkor végre feltámadhatunk abból az életből, ami nem tett minket igazán boldoggá. Van még egy nagyon fontos jelentése a páva csillogó színezetének. Arra emlékeztet, hogy vigyünk az életünkbe egy kis könnyedséget, rugalmasságot, és ha sikerül magunkon, vagy egy nem kívánatos helyzeten nevetni egy jót, akkor biztosan jó úton járunk önmagunk szeretetet felé. 

A páva van a legközelebb a phönix madárhoz, aki a meggyulladása után a hamvaiból születik újjá. Érdemes tehát január utolsó hetében még kitisztítani és elengedni mindent, ami már nem méltó hozzánk, ami már nem szolgálja a fejlődésünket és ezzel elbúcsúzhatunk a múlttól és végleg lezárhatjuk a 2015-ös év energiáit. A meditációban érdemes pávatollat vizualizálni, ugyanis a sámánok a gyógyulást támogató rituáléknál rendszeresen használták. A toll segítségével kisöpörhetjük a negatív energiákat a pszichéből és az energetikai rendszerünkből. A nagyon érzékeny embereknek kiváltképp hasznos, ha totemállatként a pávát hívják segítségül a tisztuláshoz és a gyógyuláshoz.
   Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.