2016. január 1., péntek

2016 * Teljes transzformáció a szívnek

2016-os évben megérkeznek majd azok a segítő vagy kényszerítő energiák, hogy végre a saját egyéni irányunkra leljünk. Egész évben feladat lehet a külvilágra való fókuszálás helyett most már a belső világunkra figyelés és a vele való kapcsolatfelvétel. Ez elhozhatja sokunk számára azt, hogy végre kézzel foghatóvá váljon az életfeladatunk, küldetésünk energiája. És talán hosszú idő után meglelhetjük igaz önvalónkat.

Az ide vezető út azonban a belső út ösvénye. A belső mesterünkkel való kapcsolatfelvétel ideje és lehetősége. Eddig úgy éltünk, hogy mindig a külvilág határozott meg minket. Vagy úgy, hogy elvárásoknak akartunk megfelelni, vagy mi hasonlítgattuk magunkat a világhoz. Ez idáig nagyon sokat dolgoztunk az önbizalom, önbecsülés, önelfogadás témákon, melyhez nagyon nagy mértékben szükség volt a külvilágra. Így vagy úgy, de a világra adott reakcióink ismerete, majd az ezt követő belső munka segített felépíteni a személyiségünket. Szert tettünk önismeretre, s ezért legyünk hálásak nem csak magunknak, hanem a külvilágunkban szereplőknek is, hiszen nélkülük nem értünk volna el idáig.

A TUDATOS élet lehetővé teszi azt, hogy együtt rezegjünk az univerzummal. S, ez egy nagyon jó dolog. Viszont fogadjuk el, hogy mi éppen hol tartunk a saját egyedi fejlődésünkben és ne akarjunk mindenáron megfelelni az aktuális energiáknak sem. És természetesen tartsuk ezt tiszteletben másoknál is.   Ez csak egy újabb szintje az elengedésnek és egyedivé válásunknak.  Ez nem más, mint egy magasabb szintű bizalom önmagunkban, hogy igen jól működünk, s ez így van jól. És gondolom, nem árulok el nagy titkot, hogy ha önmagunkban tudunk bízni, akkor a világban is és az Égiekben is.

Nagyon fontos főként az év első felében, hogy végleg elengedjük a múlt kihívásait, hogy a szívünk végre kifejezhesse a saját igazságát.  Ehhez azonban foglalkoznunk szükséges az érzéseinkkel. A gondolkodó típusú embereknek figyelni kell arra, hogy kapcsolatba kerüljenek a saját érzéseikkel. Aki pedig érzelem centrikus ember, annak arra szükséges figyelni, hogy az érzései tengerében ne vesszen el.

A fő mondanivaló azonban így vagy úgy, de az, hogy ne ítélkezzünk többé a saját érzelmeink fölött! Szeressük és fogadjuk el magunkat olyannak, amilyenek vagyunk. Tudom, hogy ez sokszor fájdalmas, hiszen előkerülhetnek a múltban elszenvedett fajdalmaink, csalódásaink, melyek miatt elveszítettük a hitünket és a bizalmunkat. Azonban ezekkel a fájdalmas részeinkkel való találkozás elhozhatja a szívünk gyógyulását, majd az átalakulást. Ahhoz, hogy újra bízhassunk, a világban el kell engedni a hamis illúzióinkat, és törekedni kell arra, hogy a fejünkből a szívünkbe költözzünk.

Szintén az év első részében még mindig a rendrakásra lehet igényünk.  Ennek az évnek az energiái hozzásegíthetnek végre ahhoz, hogy felhagyjunk az önsanyargatással, önvádakkal, mások hibáztatásával, magunk elítélésével és a szenvedés elutasításával. Segít megbocsátani magunknak és másoknak. Segítségével megérezhetjük, hogy milyen az, amikor feltétel nélkülivé válunk. Segít rendet rakni a részletek között, hogy végre az egészet láthassuk. Adjuk meg magunkat a folyamatoknak és mondjunk igent. Ne akarjuk mindig mi megmondani, hogy mi és hogyan történjen. Engedjük, hogy az univerzum rakja hozzá a készülő képhez a következő puzzle darabot.  Mi csak engedjük és ebben az engedésben figyeljük az életünkben megjelelő csodákat. Ha így teszünk, megkapjuk azokat az információkat is, melyek hozzásegítenek a megértéshez. 

„Te nem vagy börtönben, nem vagy kalitkában. Kitárhatod a szárnyaid, és tiéd az egész égbolt. A Hold, a Nap, az összes csillag mind-mind hozzád tartozik. Beleveszhetsz a végtelen kékségbe... Csak hagyd ott végre azt a kalitkát, lépj ki belőle, és tiéd az egész égbolt. Tárd ki szárnyaid, és repülj a nap felé, mint egy sasmadár. A belső égbolton, a belső világban a szabadság a legnagyobb érték - minden más, még a boldogság és az eksztázis is csak másodlagos mellette. Ezerféle virág van, szinte megszámlálhatatlan, de mind csak a szabadság légkörében életképes." (Osho)

Ha valaki beépíti a saját életébe a fent leírt jellemzőket és azt egyedi kreatív módon élni kezdi, akkor bátran remélheti azt, hogy a kapcsolódásai és a párkapcsolata is végre gyógyulásnak indul. Ahhoz, hogy élvezhessük egymással ezt az égi játékot, ahhoz be kell tartanunk az egyensúly és az együttműködés szabályait. Társként kell együttműködni és támogatni kell egymást. És azt ugye tudjuk, ha nem vagyunk elégedettek önmagunkkal, ítélkezünk magunk felett és nem szeretjük magunkat, akkor a másikkal is ugyanezt fogjuk tenni. Osszuk meg egymással az érzéseinket és a gondolatainkat, ezzel a bizalommal segítve a másik megnyílását is. Ha mi kedvesek tudunk lenni önmagunkhoz, ha magunknak meg tudunk bocsátani, ha megszabadulunk a kényszeres kritikai hajlamunktól, ha levetkőzzük a megcsontosodott viselkedés mintáinkat, akkor biztos vagyok benne, hogy a másik is elő fog bújni a rejtekhelyéről. 

Az energiák nagyon impulzívak lehetnek, ezért figyeljünk arra, hogy ne ránthasson magával.  Légy spontán, sodródj az áramlással, haladj lépésről lépésre és tartsd fenn a játékosságodat. Gyakorold a türelem erényét. Engedd, hogy a belső bölcsességed vezessen és cselekedj az Ő szelíd terelgetése alapján. Hosszú utat jártunk be és közel állunk ahhoz, hogy a lelkünk felébredjen „ezer éves” álmából és felismerje valódi önmagát. Kérlek, ne rontsd el azzal, hogy rohanni akarsz és sietteted a folyamatot.

Az egyedi ÚT kapujában állunk. 

Nagy ereje és hívása van ennek. Azonban Legyünk türelmesek és végezzük el az aktuális feladatokat, tisztításokat. Ha eszerint cselekszünk, akkor ezen az úton megtaláljuk, a tisztánlátásunk és a bölcsességünk kapcsolatát. Megtapasztalhatjuk a kiegyenlítődés áldásos állapotát, amikor a szellemi és a lélek energiák egyesülnek azáltal, hogy az Isteni Fény beárad a személyiségbe.

Ez a folyamat pedig elhozza számunkra szívünk teljes transzformációjának a lehetőségét.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.