2017. december 11., hétfő

Advent harmadik hete * Bátorság

Immáron elérkeztünk Advent harmadik hetéhez.  Az angyali világ visszahúzódásával, egyre nehezebbnek tűnhetnek a napok. Töltse el a szíveteket reménnyel és vigasszal, annak a sok gyertyalángnak a fénye, melyet mi emberek gyújtunk meg. Ez a Fény  először kívül jelenik meg, majd a héten a belső munkálkodással belül is segít a sötétséget fényre változtatni.A külső és belső gyertyáink fénye nemsokára elhozza az ÚJ FÉNYT az életünkbe. Az ellenerők az asztrális testre hatnak és elsősorban félelmet és aggodalmat akarnak ébreszteni bennünk. Az ember úgy érezheti, hogy elveszíti lelki egyensúlyát. Mintha a lélek három ereje az AKARAT, ÉRZÉS, GONDOLAT vadállatokká akarna változni, akik azzal fenyegetik a tulajdonost, hogy rárohannak és elnyelik.


Akarat * Vad bika

Az akarati energia egy vörös minőség.  A vörös szín segít létrehozni, kézzelfoghatóvá, láthatóvá tenni a vágyainkat, ötleteinket és az elképzeléseinket. Minél intenzívebben vágyunk valamire, annál inkább akarjuk azt. Türelmetlenségre és túlzott beleavatkozásra vagyunk ilyenkor hajlamosak. Félünk, hogy nem valósul meg a hőn áhított cél, pedig már azt érezzük, hogy csak egy karnyújtásnyira van. A kísértő világi hatalmat és világi dicsőséget ígér nekünk, de ehhez imádnunk kell a kísértőt. Sok ember eladja a lelkét az ellenerőknek, hogy cserébe világi hatalmat és dicsőséget kapjon. Ráadásul azonnal!

A mai korban nagyon nehéz "a világban élni, de nem a világból" alapelvet megvalósítani.

Ezen a héten az akaratunk vad, dühöngő türelmetlen bikává változhat, aki gondolkodás nélkül szalad a vörös lepel után. Olyan erőteljes küzdelem ez, hogy magával ránthatja az érzéseinket és a gondolatainkat is. 


Érzés * üvöltő oroszlán 

A vad bika mellé társulhat az üvöltő oroszlán, aki meg akarja félemlíteni a világot, hogy márpedig az adja meg neki azt, amire vágyik. MOST! és nem máskor. Azonnal követeli ezt. Az üvöltése mögött meghúzódó bizonytalanság és félelem a (ön)BIZALOM hiányból fakad. Nem bízik abban, hogy ha elengedi a gyeplőt, akkor is megadja az élet azt, amire szüksége van. „Legjobb védekezés a támadás” szokták mondani. Van igazi ereje és hatalma, de a türelmetlenség és bizalmatlanság miatt nem képes megfelelően használni. Üvölt, megfélemlít, hogy ezzel elérje az, hogy a világ megijedjen és félelemből odadobja azt, amit kér. Ez a minőség két irányból hathat ránk. Egyrészt az ellenerők a körülményeinken, kapcsolódásainkon keresztül befolyásolhatnak minket arra, hogy üvöltsünk, hisztizzünk, követeljük azt, ami nekünk jár. Másrészt felerősítheti a bennünk lévő félelmeinket és bár az elején megpróbáljuk ezt majd uralni, de lehet hogy a vége itt is a kétségbeesett üvöltés lesz.


Gondolat * ragadozó sas 

A vad bika és az üvöltő oroszlán pároshoz csatlakozó ragadozó sas szétzilálhatja a gondolati stabilitásunkat. A túlzott akarással és az üvöltéssel már kényszeresen csak a kívánt célt látjuk, illetve pánikolva túl akarjuk élni a helyzeteinket.  Szinte fanatikusan csak ezen tudunk agyalni. Belép az aggodalom, „mi lesz ha?” gondolatok, és a sok félelem elérheti azt, hogy mentálisan összezavarodunk. Kapkodunk, idegeskedünk érezzük az idő múlásának bénító erejét, de mégsem tudunk lenyugodni és dönteni, majd cselekedni. Ezért nagyon fontos, hogy a lélek három minőségét meg tudjuk szelídíteni! 


Ez a hét tehát a BÁTORSÁGRÓL szól. 


Az embernek bátorságra van szüksége, hogy szembeszálljon ezekkel a kaotikus erőkkel. A bátorság lényege, hogy semmilyen helyzetben se veszítsük el önmagunkat.  

Hogyan szelídítsük meg az erőállatainkat? 

Mindhárom állat szelíddé válik, ha elfogadod, azt, ha még nincs a kezedben, életedben a hőn áhított „bármi vagy bárki”. Elengeded a „most azonnal” érzést és elengeded azokat a blokkokat, melyekkel a bőséget és az ajándékokat távol tarthatod  magadtól. Bocsáss meg magadnak! Csak úgy! Csak úgy szeretetből. Hiszen biztos, hogy követtél el hibát a múltban, de ezért már nem szükséges, hogy bántsd magad. Erősítsd a szeretetet magad felé, légy kedves és figyelmes magaddal. Bízz az ÉLET gondviselő erejében és hagyd, hogy a megfelelő időben a megfelelő helyen a rendelkezésedre bocsájthassa azt, amire valójában szükséged van. Bízz az ISTENI IDŐZÍTÉSBEN!  Ezekkel a lépésekkel észreveszed majd, hogy megnyugszol és visszatér az erőd, melyet az előzőekben a túlzott akarással, félelmekkel és gondolatokkal elveszíthettél. Ez az erő azonban már szelíd lesz. A szelíd erőnek tekintélyt parancsoló hatalma van. S tudod, hogy miért? 


Mert ez a szelíd erő nem más, mint a SZERETET.

Legyünk éberek abban a tekintetben, hogy észrevegyük a három lelki erőnk szélsőséges kibillenését és elszántak abban, hogy a három lelkierőnket újra egyensúlyba tudjuk hozni. Találjuk meg a legnehezebb helyzetben is a helyes megoldást. Hallgassunk a szellemünk hangjára és ne hagyjuk, hogy az ellenerők által megkísértett Egónk vegye át a hatalmat az életünk felett. Nagyon fontos az éberség és a minden helyzetben tanúsított lélekjelenlét. Ha ez sikerül, akkor képesek leszünk habozás nélkül dönteni. Határolódjunk el a külső befolyásoktól, és akkor a szeretet szelíd erejével le tudunk majd küzdeni a felmerülő akadályokat.

"Ami visszatart attól, hogy a szellemre hallgass, azt a szeretet erejével bátran le tudod győzni!"


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.