2017. december 8., péntek

Advent második hete * Mértékletesség

 „Véget ért az első adventi hét, s lehet hogy  igazságtalanság vagy bántás ért.  Ha így is történt ne bánkódj, ne szomorkodj, hiszen a benned lévő szeretet mindent megold. Engedd el a múltat, mert az segít megérteni, hogy igen, néha fájdalmas az emberi létezés útja. Gyújtsd meg szíved lámpását az újra és az Istenivel átitatott igazságra.  Hidd, hogy átalakulóban és gyógyulóban van a világ és hogy Isteni szeretet mindenkor melletted áll.” 

Az elmúlt hét próbái hozzásegítettek ahhoz, hogy kapcsolatba kerülhessünk a saját forrásunkkal. Megkaptuk a lehetőséget ahhoz, hogy szem előtt tartva életünk értelmét elengedjük a visszavágás lehetőségét és az ítélkezést, ha esetleg a külvilág megkérdőjelezte az érzéseinket vagy akár a létezésünket. A környezetemben az első adventi héten sokan fizikailag meggyengültek, és volt, aki komolyan le is dőlt a lábáról. Hiszem, hogy az adventi hét próbáin túl ezek a tünetek komoly tisztulások is, melyek hozzásegítik az embert egy magasabb rezgésszintű létezéshez. Remélem, hogy mindenki jobban van és mostanra biztosabban áll a Földön. Bízom benne, hogy megtisztultak a gondolataid és bátran nézel szembe a következő időszakkal. 

Ne feledd: A Krisztusi energia egyik  ajándéka, hogy bátran vállalod önmagad és aszerint élsz, aki TE VAGY!

A mai napon gyújtjuk meg a második adventi gyertyát kompenzálva ezzel az égi segítők további visszahúzódását. Advent második hetében az ellenerők az éteri testet támadhatják meg. Vágyaink mértéktelenül megnövekedhetnek és hajlamunk lehet arra, hogy a vágyainkat önző módon éljük meg.

A második hét próbája a Mértékletesség megtartása mindenben.

Figyeljünk oda, hogy tartsunk mértéket az étkezésben, gondolkodásban, vásárlásban, szórakozásban, tévézésben és a beszédben. A beszédben való mértéktartás nagyon fontos, mert az ellenerők erőteljesen próbálnak ezen keresztül visszahúzni minket. Kerüljük a hirtelen kimondott véleményeket, bírálatokat, rágalmazást, bántást, hazudozást, mellébeszélést, durva beszédet és a haszontalan fecsegést. Sokat segíthet, ha a sok beszéd helyett inkább befelé figyelünk és ebben a csendben meghalljuk a saját belső hangunkat. Természetesen egész héten nem feltétlenül tudunk csendben lenni :-) ezért nagyon fontos, hogy a beszédünkre jobban kiterjesszük a tudatosságunkat. Ha bele is kerülnél a hét próbájának örvényébe, kívánom, hogy legyen elég éberséged és önuralmad, hogy megfékezd a folyamatot. Ilyenkor egy őszinte beszélgetés önmagaddal, vagy egy sorstárssal jó szolgálatot tehet, melynek keretében megvallhatod ugyan az érzéseidet, de szerető, megbocsájtó kedvességgel a megfelelő mederbe terelheted azokat.

A megfontoltság erénye, ami a héten segíthet nekünk. Ilyenkor az ember először gondolkodik, aztán beszél vagy cselekszik.

Advent második hete – Vízpróba

A víz az érzelmeink szimbóluma. Fontos feladat, hogy a személyes hangulattól és érzelmi állapottól függetlenül önuralmat kell gyakorolni és mindemellett követni kell a magasabb alapelveket és eszményeket. 

Advent második hetében a MOHÓSÁG a kísértés.

Figyelni szükséges a hirtelen, szinte minden ok nélkül felbukkanó erőteljes vágyakra, melyek belevihetnek szélsőséges vásárlásba, kényeztetésbe, szórakozásba stb. Ilyenkor hajlamosak vagyunk megnyugtatni magunkat, hogy mindezt megérdemeljük. Ez lehet máskor helytálló, de ezen a héten érdemes résen lenni. Törekednünk kell az egyensúlyi állapotra. Fontos, hogy ezekben a helyzetekben igyekezzünk a vágyaink és a lehetőségeink között reális középutat találni. Harmónia, kiegyensúlyozottság, higgadtság és lelki béke jellemzi a Mértékletességet. 


„A lelkiség nem annak tudása, hogy mire vágyunk, hanem annak felismerése, hogy mire nincsen szükségünk.”


Ezen a héten Melkizédek Arkangyal segít nekünk összhangba hozni és kiegyensúlyozni az összes jelenlévő energiát. Hívjuk Őt bátran!Én bízom benne, hogy mindenki megtalálja a neki megfelelő módot arra, hogy a második hét próbáit megfelelő kezelje majd és gyógyultabban, emelkedettebben lépjen tovább a harmadik hétbe. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.