2017. december 1., péntek

Advent első hete * Igazságosság

Évről évre megszoktuk már, hogy hipp-hopp, elrepül az év 11 hónapja és a December elhozza újra és újra az Advent 4 próbáját. A december hónap a számvetés ideje az életünkben.  Advent négy hetében megtapasztaljuk, hogy honnan indultunk, hol tartunk a szellemi fejlődésünk sokszor fáradságos útján.  Egész évben voltak próbáink, feladataink. Voltak szép tisztulásaink és gyógyulásaink, melyekkel mindig kaptunk egy kis ajándékot a saját szellemünktől.   Ebben a négy hétben megvizsgálhatjuk, hogy ezekkel a szellemi ajándékokkal mit is kezdünk. Az igazi próba, hogy ezekben a nehéz időkben tudjuk-e őket alkalmazni. 


Az első adventi hét témája az igazság és igazságtalanság

Történhetnek olyan szituációk és kerülhetünk olyan helyzetekbe, ahol azt érezhetjük, hogy igazságtalanul bántak velünk. Bizonyos helyzetekben azt érezhetjük, hogy ami történik velünk, azt nem érdemeljük meg. 


Advent első hete - A tűzpróba 

Ezekre a helyzetekre reagálhatunk úgy, hogy megsértődünk, felháborodunk, dühösek és indulatosak leszünk. Ilyenkor még megállíthatjuk a folyamatot, azzal, hogy tudatosítjuk magunkban az egész helyzetnek és a reagálásunknak a tényét. Ezzel ki is ugrunk az örvényből, melynek célja, hogy elragadjon minket. Ez egy tüzes próba, mert biztos, hogy ha nem voltunk a helyzetben eléggé éberek, akkor a szituáció fájni fog és hirtelen fogunk reagálni, fellobbanni/felrobbanni. Azonban reagálhatunk másképpen is. Visszahúzódva, félelembe és kétségbeesésbe burkolódzva kukucskálunk a hirtelen felhúzott védelmi falaink mögül. Durcásan, sértődötten magunkban puffogva a minket ért sérelmeken. Mindkét esetben a tűzelemmel ilyenkor sajnos pusztítunk kívül és belül egyaránt.

Maga az adventi próba 3 fejlődési utat tár elénk:

Az egyik, hogy gyakoroljuk az önuralmat, ami azt jelenti, hogy nem reagálunk le semmilyen helyzetet, csak pusztán jelen hagyva megfigyeljük azt. Ha ezt tesszük, akkor biztosan nem fogunk lángra lobbanni dühünkben, de elfojtani sem fogjuk. Semmit sem teszünk, csak figyeljük a külső és belső hatásokat, melyekből lassan kibontakozhat egy mélyebb megértés és egy objektív igazság. Ennek az igazságnak a meglátása megóv minket attól, hogy az erőket rossz irányba mozgassuk. Mivel van egónk, aki mindig küzdeni akar, ezért még így is kell majd  némi önuralom.

A másik út, hogy ha kifelé reagálni fogunk a pillanat hevében, akkor az erő elérte a célját és ki is billentett minket az egyensúlyunkból. Megjelenik egy saját igazság ugyan, de ennek pont az lehet a veszélye, hogy az indulat tüze elvakítja a szemünket és mi is igazságtalanul cselekedhetünk, ítélkezhetünk. Ugyanis minél tudatosabb az ember, annál nagyobb a felelőssége, hogy uralja a megszerzett erőket és képességeket. Ha viszont a hatás kellően célba talál nem biztos, hogy tudunk majd uralkodni önmagunkon.

A harmadik út pedig azt kínálja számunkra, hogy uralva ugyan a helyzetet felismerjük azt, hogy igenis igazságtalanul bántak velünk. Ha követjük az első útnál felvázoltakat, akkor lesz arra lehetőségünk, hogy kiálljunk magunkért. Nem kiabálva, nem bántóan, de felvállalva a másik felé önmagunkat és az érzéseinket. Ehhez szükséges az őszinteség, az önértékelés és az önvizsgálat.  A helyes önbírálat és önértékelés pedig segít mások megfelelő, igazságos megítélésében is. 

Az első adventi hét próbájának a célja tehát az, hogy bármelyik útra is lépünk a héten, bármi is történjék velünk képesek legyünk visszatalálni a belső egyensúlyunkhoz. 

December 21-ig tartó időszak 4 hetében az angyali világok visszahúzódnak az embertől. Igazából az a próbatétel lényege, hogy ilyenkor nem érezzük és kapjuk meg a már jól megszokott segítségüket. Ennek célja, hogy az ember ráébredjen a saját erejére és képességeire. Az első héten az Archék húzódnak vissza, akik az ember fizikai testére vigyáznak. Figyeljünk hát és vigyázzunk jobban a fizikai állapotunkra. Egy fizikai betegséget is megélhetünk igazságtalanságnak.


Hogy azért ne maradjunk Égi fény és védelem nélkül a héten
Mihály Arkangyal vigyázz ránk!

Mindenkinek sok erőt és éberséget kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.