2015. április 5., vasárnap

Halál és az áldozatiság legyőzése

Gyermekkoromban nagyon nem szerettem a húsvéti ünnepeket.  Főleg a húsvét hétfőt. Kirázott a hideg a locsolóktól és a kényszeres vendéglátástól. Csináltuk, mert ez volt a szokás. És sokan még mindig így élik meg a húsvéti napokat. természetesen erről senki sem tehet, mert hiszen ezt láttuk ezt hoztuk magunkkal az ősöktől ezt diktálja belénk a média és a külvilág. Számomra spirituális ébredésem hozta el a húsvét misztériumát. Pár évvel ezelőtt Jézus nagyon közel került a szívemhez. Ha meditáltam mindig nagyon erőteljes, de ugyanakkor nagyon szelíd szeretetenergiával simogatta meg a problémáktól terhes fejecskémet. Jelenléte megnyugtatott és kiemelt a lehúzó minőségekből. Én nem kaptam vallásos nevelést, ezért ő nekem a tiszta minőségében tudott megjelenni. A mai napig is a szívemben él és napi kapcsolatban vagyok Vele. Évekkel ezelőtt, a húsvét előtti időszakban a városban sétálva a következőt hallottam egy Jézusi tanítást hirdető fiú szájából:

„ Neked MOST mit jelent Jézus?”

Akkor, és azóta is  húsvét eljövetelekor mindig eltűnődöm, hogy igen ez milyen meghatározó kérdés. Én már nem szaladgálok húsvét előtt az ajándékokért, így nem tudom, hogy ez a mondat 2015-ben is elhangzott-e és ha igen, akkor vajon hány ember  tűnődött volna el a kérdésen. Amikor ez történt (2011) sok ember volt az aluljáróban, de aki konkrétan figyelt, (rajtam kívül) összesen egy ember. Engem nagyon megérintett. Igen, ilyen az, amikor Jézus szól hozzánk. Azért reménykedem benne, hogy  nem csak nekem volt azért „halló fülem” erre a mondatra. Éppen ezért, nagy szeretettel osztom ezt most meg veletek, hogy minél több ember megállhasson, eltűnődhessen, ezzel megengedve azt, hogy nyíljon és virágba borulhasson a szeretetre áhítozó emberi szív.

Mit jelent  számomra Jézus?

Ne az elméddel, ne az olvasottak alapján válaszolj, hanem nézz bele a szíved mélyébe és ott keress. Jézus azt mondta, „hogy aki keres, az talál”. Én hiszek neki. Bízz abban, hogy megtalálod őt a szívedben.  Ha ott keresed, akkor a hozzád illő módon találod meg.


Nekem Jézus a természet. A fák a virágok, napsütés a kertem. A madarak éneke a virágok illata. Elvetni a magot a földbe és mindennap figyelni, hogy megjelenjen a kicsi zöld levél. S közben gondozni, óvni, öntözni, hogy a mag megpattanjon, s hogy valami elkezdődjön. Egy új élet, egy új minőség. Jézus jelenti számomra azt a magasztos példát, hogy a legnagyobb nehézséget és túl lehet élni. A küldetése, amit itt a földön testben véghezvitt a legnagyobb erő számomra. A legnagyobb lelki tartásra adott nekem példát. Aki tudta, hogy mi is vár rá, remegett és félt, de hű volt és IGENT mondott. Megértette velem, hogy a legnagyobb feladatom az életben az, hogy aszerint éljek, aki én vagyok, ahogy én tudok. És, mindig hangsúlyozta, hogy ehhez hatalmas bátorságra lesz szükségem. Fontosnak tartotta, hogy megértsem, hogy ha az életem nehézségein aggódom, ezzel foglalkozok, sajnálom magam, vagy éppen fel akarom adni az egészet, akkor szépen lassan áldozattá válok, és ezáltal elveszítem az életem beteljesítéséhez szükséges VÖRÖS energiát. Mindig kért az ilyen pillanatokban, hogy mondjak igent a szenvedésre, és a nehézségekre, mert akkor azok csodálatos módon meg fognak oldódni. Azokban a nehéz lelket gyötrő helyzetekben nagyon nehezen, de hittem neki. Az Ő biztatása és a bennem lévő szemernyi bizalom és hit, átsegített a dolgokon. 

Szavakkal el nem mondható érzések és élmények, melyek ezeket az IGENEKET követték hatalmasra növelték bennem a hitet a bizalmat és a reményt. Jézus számomra a korall sugár is egyben, hiszen ez a minőség az, amikor már megértettük a szenvedés lényegét, nevezetesen azt, hogy minden probléma és nehézség értünk van. Tanulási célból és nem azért, hogy nekünk rossz legyen. A korall a MEGVÁLTÓ ÚJ SUGARA. Általa megjelenik a szeretet bölcsessége az életünkben. Jézus a saját példáján keresztül segít, hogy elengedjük a halál illúzióját. Ő volt az, aki mindig azt erősítette bennem, hogy a saját életem példájával tanítok a legtöbbet. Mostanra már teljesen elhiszem ezt és hála neki élem is.

Jézus a tanítóm, akitől a legtöbb tudásom származik.
Jézus a lelkem gyógyítója, aki segít kioldani, elengedni, megbocsájtani és szeretni.
Jézus a segítőm és a vezetőm, aki az emberekkel való munkámat segíti és támogatja.
Nagyon nagy baj esetén, ha rágondolok, pillanatok leforgása alatt olyan mintha átölelne.
Ő az, aki felemelte a fejemet, amikor azt hittem kisebb vagyok, mint Ő.
Jézus a barátom. Csak így. Ennyire egyszerű.:-) Egy olyan barát, aki a hibáimra úgy mutat rá, hogy közben érzem, hogy feltétel nélkül szeret és elfogad.
Jézus az, akit mindenkinek bemutatnék.


Drága gyermekek!

„Szívem szeretetével ölellek át benneteket. Köszönöm a tiszteletet és a szeretetet, amit felém árasztotok ezekben a napokban. Azonban az ünneplés nektek jár, hogy a mai időkben is meg tudjátok őrizni a szívetekben a szeretetet és a reményt. Számomra az adja a legnagyobb örömet, ha látom a szívetekben fellobbanó lángot. A földért, az életért, magadért, másokért. Ha engem szeretsz és rám gondolsz az egy nagyon nemes cselekedet. De tudd, azt, hogy ha mindezt a szeretetet a földnek, magadnak és az embertársaidnak árasztod az-az én szívemnek a legnagyobb áldás. Szeretném, ha tudnád, hogy a velem való kapcsolódás nagyon egyszerű.  Ha szeretsz, ha figyelsz, ha gyengéd és tapintatos vagy, ha alázatos és befogadó vagy, akkor VELEM vagy.” Áldásom rátok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.