2012. április 15., vasárnap

Színes Világ: Türkiz * Türkiz

„Türkizben együtt áramolsz az élettel. Játék, spontán cselekvés, a pillanatban létezés. Táncolva és énekelve valósul meg az együtt létezés.”

Türkiz a nagy érzelemgyógyító.  Segít, hogy természetesen fejezzük ki a kreativitásunkat és megleljük egyediségünket. Pszichológiailag erősít, mentálisan nyugtat és megszünteti a mártíromságra való hajlamot. Szívünkkel való őszinte kommunikáció energiája. Megszünteti a hangulathullámzást, és belső nyugalmat biztosít. A türkiz segít megtalálni az örömöt a cselekvésben. Tudatosítja, hogy mindenki saját szerencséjének a kovácsa ezáltal arra ösztönöz, hogy következetesen haladjunk az utunkon. Segít kivédeni az elnyomó, fejlődésünket megfékező hatásokat és elősegíti a növekedést, kibontakozást és az önmegvalósítást.


Az öt elem közül a fa elemhez és az ahhoz tartozó epehólyaghoz kapcsolható. Támogatja az epehólyag működését. Regenerálja a szöveteket, támogatja a tápanyagok felszívódását, enyhíti a szennyeződések és a vírusok okozta fertőzéseket. Gyógyítja az egész testet, különösen a szemet, beleértve a hályogokat is. Csökkenti a savtúltermelődést, jótékonyan hat a köszvényre, a reumára és a gyomorra. Gyulladáscsökkentő és méregtelenítő hatású, enyhíti a görcsöket és a fájdalmat. a türkiz a központi idegrendszert táplálja. Ezért nagyon sokat segít idegi túlterheltség és összeomlás esetén. A türkiz lecsillapítja azt a pániksze­rű állapotot, amelyet egy érzelmi megrázkódtatás hoz létre.


Ha belesimulsz, a türkizkék vízbe megnyugszol és elcsendesedsz. Ha csak ránézel, a víz felszínére kitágulsz és végtelennek érzed magad. Máskor pedig ugyanez az energia játékra hív és mosolyt csal az arcodra. Hunyd be a szemed, ússz a játékos delfinekkel és ajándékozd meg  a lelkedet ezzel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.