2012. május 29., kedd

Színes Világ: Korall * Korall

„Lágyan áramló energiákba simulva szíved regenerálódik, és bizalommal telítődve kifényesedik.”

A korall energiája egy gyengéd biztatást nyújt számunkra, hogy a számos csalódás és visszautasítás ellenére is nyitott szívvel sétáljunk tovább életünk ösvényén. Lágyan megsimogat és létrehoz számunkra egy olyan biztonságos teret, melyben bátran szembenézhetünk nehéznek ítélt helyzetekkel és emberekkel. Gyengéd és gyógyító érintése begyógyítja, szívünk sebeit. A korall tudja, hogyan kell használni a szívedet. Hozzásegít ahhoz, viszonzást nem várva szívből, szeretetből adjunk.


A korallt szent kőként tisztelik Tibetben és Indiában. Ősidők óta erős védőkő. Aggodalmaskodás, egyensúlyvesztés és túlzott érzékenység esetén nagyon jó segítő. Gyógyítja és védi az emésztőrendszerünket. A rózsaszín korall szabályozza a szívritmust, eltávolítja a szervezetből a káros anyagokat és csillapítja a végtagfájdalmakat. A vörös korall az anyaságot szimbolizálja. Úgy gondolták, hogy minden várandós anyának viselni kell egy vörös korall nyakláncot, fülbevalót vagy medált, mert ez biztosítja a gyerek egészséges fejlődését az anyaméhben. A vörös korall jó a vérkeringési zavarok, vérszegénység, meddőség, menstruációs zavarok, veszélyeztetett terhesség esetén. Fokozza a szexuális vágyat, könnyíti a szülést. Hatással van a petefészek működésére, enyhíti a klimaxos panaszokat. A vörös korall a legyengült szervezetnek ad erőt, fokozza az aktivitást és a munkakedvet, javítja az állóképességet.


Ha képesek vagyunk arra, hogy őszinték legyünk magunkkal kapcsolatban, akkor leszünk csak képesek arra, hogy a másokkal való kapcsolódásainkban is azok legyünk. Önmaguknak lenni a legbiztonságosabb és legvédettebb dolog a világon. Ilyenkor már nem függünk senkitől és semmilyen véleménytől. Önmagunk teljes elfogadása lehetővé teszi, hogy egy csoporton belül komfortosan érezzük magunkat. Legyen szó akár családról, párkapcsolatról, vagy bármilyen más kapcsolatról úgy élvezzük az együttlétet, hogy közben megőrizzük egyediségünk szépségét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.